Activitatea - Centrul Psihologopedia

Activitatea

Introducere

Centrul Psihologopedia este un centru profesional format dintr-o echipa de specialisti din domeniile psihologiei clinice, psihopedagogiei speciale si psihoterapiei. Misiunea noastra consta in a oferi servicii de calitate pentru o larga paleta de manifestari psihologice atat la nivelul expertizei de diagnosticare cat si la nivelul interventiei terapeutice.

 

Ce este logopedia ca activitate și cui i se adresează?

Logopedia este un domeniu al stiintelor comunicarii si al tulburarilor ce sta la intersecția dintre medicina, psihologie, pedagogie și lingvistica.

Este recunoscută ca stiința, profesie si practica liberală, reglementată universitar si juridic ce este subordonată in cazul logopezilor români ,Colegiului Psihologilor din România.
Logopedul este responsabil cu evaluarea, prevenirea, tratamentul si studiul comunicarii umane si a tulburarilor asociate acestora.

De exemplu, pe langa tulburarile de articulare, de vorbire, de voce, de scris, un logoped se poate ocupa si de menținerea chiar de reconstrucția comunicării pentru persoanele cu tulburări cerebrale asociate odată cu imbatranirea. Problemele logopediei sunt focusate in primul rand în jurul defectologiei. Însă logopedia nu înseamnă doar deficiențe mentale sau senzoriale. Spectrul este mult mai larg. De exemplu, pe parcursul vieții pot apărea dificultăți de voce, vorbire, comunicare, din diferite motive, astfel pentru readucerea limbajului la potențialul maxim de manifestare, se poate apela la un terapeut al limbajului.

echipa